HTML

Álommanó

Andrásnak hívnak, kései húszas éveiben járó fiatalember vagyok. Blogom létrejöttének célja, mert álmaim vannak. Hogy micsoda? Kérdezheted jogosan. Persze, mindekinek vannak, de én most nem a jövőképre gondolok, ami reményeim szerint mindenkiben kialakul, hanem az alvással töltött idő alatt jelentkező vizuális képek halmazára. Természetesen ezekkel is talákozik mindenki, este az ágyban elalvás után, reggel felkeléskor kisebb, nagyobb emlékfoszlányokat hagyva elméjében. Miért is irkálok akkor?

Friss topikok

 • marlasinner: alomfejto-jovendomondo.network.hu/pictures/show/44321 (2008.03.13. 13:41) Bemutatkozunk
 • PartyAngyal: Ne aludjatok!! Menjünk bulzni!! Ilyen buliba: www.indavideo.hu/video/Pesti_Est_film Tetszik? (2008.02.21. 09:08) Dr. Dream
 • bANDYka: nagyszerű, jövő héten újrakezdem... remélem... (2008.01.06. 00:35) Krúdy Gyula - Álmoskönyv

Linkblog

Archívum

Dr. Dream

2007.12.17. 20:16 bANDYka

Fantasztikus kis oldalt találtam ma böngészés közben, igaz, hogy sajnos csak angol nyelven elérhető, de rengeteg hasznos információt találhatunk itt. Dr. Dream oldaláról van szó, aki, mint ahogy az oldalon található rövidke önéletrajzából kiderül, egy amerikai orvos, ki az álmoknak és ezek tudományos oldalról történő megközelítésének, megfejtésének szentelte munkásságát. Persze rengeteg tudományos dolog is van az oldalon, amihez már komoly orvosi ismeretekre van szükség, de a laikusok számára is tömérdek érdekes infó kapott helyet rajta. Rögtön az első például a "Hogyan emlékezzünk álmainkra?" című fejezet, ahol tippeket kapunk álmaink megjegyzésének könnyítésére. Hirtelen gyorstalpaló álmodóknak.

 • Figyeljünk álmainkra, a legfontosabb, hogy közvetlen felkelés után építsük be az álmainkra való visszaemlékezést a reggeli rutinunkba.
 • Készítsünk egy "fiókot" elménkben álmainknak. Mint minden emlékünknek álmainknak is szüksége van egy helyre ahol elraktározódhatnak.
 • Lefekvés előtt hangolódjunk az álmainkra, képzeljük el mennyire fogjuk élvezni reggel az új élményeink felfedezését.
 • Kerüljük a hirtelen felébredést. Mikor felébredünk fókuszáljunk pár percig arra, hogy elménk mit látott, s hallott az éjszaka folyamán.
 • Ez a pár perc jó lesz arra is, ha esetleg nem emlékszünk semmire és vissza szeretnénk hozni valamit az éjszaka történtekből.
 • Fektessünk energiát álmainkba. Minél több energiát fektetünk álmainkba, annál nagyobb valószínűséggel fogunk emlékezni rájuk.
 • Oszd meg az álmaid. Az emlékezés leghatásosabb eszköze, ha megosszuk valakivel éjszakai álmainkat, akit ez érdekel.
 • Foglalkozz álmaiddal. Az álmokért felelős elme nagyon élvezi ha figyelmet fordítunk rá és ezt még több és érdekesebb későbbi álommal meg is hálálja.
 • Meséld el az embereknek, ha megjelentek álmaidban. Nem érdekes milyen érdekes, esetleg morbid formában jelentek meg, tudasd velük.
 • Vidd magaddal álmaid jeleit, szimbólumait, képeit a való világba és fordíts rájuk figyelmet, amennyiben találkozol velük.
 • Az álmok ingyen vannak. Nem álmodtál előző éjszaka semmit? És akkor? Figyelj! Az álmodó elmének megvan az a figyelemreméltó képessége, hogy információt szolgáltasson önmagadról, visszahasson rád és más szemszögből mutassa meg saját magad.

Szóval ilyen és ehhez hasonló érdekes szösszenetekről ír Dr. Dream, erősen ajánlott minden álmodónak, az oldal teljes terjedelemben elérhető itt. És végül néhány mókás ész érv, amiért érdemes álmodnunk:

 • az álmodás egy jó móka, ingyen van és természetes
 • az "álomkajától" még senki nem szedett még fel egy árva kilót sem
 • senki nem esett még teherbe álmában
 • dőlj hátra élvezd az ingyenmozit
 • ez a te személyes álomszínházad
 • kalandokban lesz részed, ötleteket ad és lehetséges megoldást a problémáidra
 • az álom tanít és magyaráz
 • nézz belülre, ezek a "szemek" bepillantást engednek önmagadba

1 komment

Címkék: dream tippek dr álomkutatás álmokhoz álomsegítség okok

Krúdy Gyula - Álmoskönyv

2007.12.15. 12:56 bANDYka

Megtaláltam digitális formában régi nagy kedvencem a címben is szereplő könyvet. A mű elérhető ezen a linken és természetesen tartalmazza a tenyérjóslások fejezetét is. Aki esetleg karácsonyra szánná, mert szerintem eme alkalomra is tökéletes, az megvásárolhatja online itt. Hasznos információkat tartalmaz az "álmodóknak", viszont egy hiányosságot mindeképpen megemlítenék, ami igazából nem is hiányosság. Mai felpörgött világunkból rengeteg jövevény és egyéb, a technikának köszönhető új szó van. Ezeket a szavakat sajnos a Krúdy féle álmoskönyv nem tartalmazhatta.

Rossz hírem is van. Álmodtam, de elfejtettem, ezért sajnos ezt most nem tudom megosztani veletek. Azt tartják, ha megjegyzed álmaid, akkor bír valami jelentéssel. Nem tudom, úgy általában bírnak-e álmaink jelentéssel. Kétkedem. De megfejtjük... ;)

4 komment

Címkék: online gyula krúdy álmoskönyv álomfejtés

Bemutatkozunk

2007.12.14. 16:40 bANDYka

Andrásnak hívnak, kései húszas éveiben járó fiatalember vagyok. Blogom létrejöttének célja, mert álmaim vannak. Hogy micsoda? Kérdezheted jogosan. Persze, mindekinek vannak, de én most nem a jövőképre gondolok, ami reményeim szerint mindenkiben kialakul, hanem az alvással töltött idő alatt jelentkező vizuális képek halmazára. Természetesen ezekkel is talákozik mindenki, este az ágyban elalvás után, reggel felkeléskor kisebb, nagyobb emlékfoszlányokat hagyva elméjében. Miért is irkálok akkor?

Mert kérem szépen, ha hiszitek, ha nem, nekem ezidáig nem voltak álmaim. Bocsánat, hazudnák ha azt mondanám, hogy egyáltalán nem voltak, voltak, de nagy valószínűség szerint elfelejtettem őket mire felébredtem. Így éves szinten csupán 1-2 álommal lettem "gazdagabb", amiért az akkori toalettünkben lévő Krudy féle Álmoskönyvet is irigykedve forgattam. 

Ez nagyjából két hónappal ezelőtt, nem tudom minek a hatására, gyökeresen megváltozott. Egy-egy éjszaka több álmot is átélek, éjszakai ébredések, visszaalvások alkalmával, mintha az előző álmom folytatódna, de van hogy teljesen új kezdődik. Vagy lehet hogy fel sem ébredem? Miért és honnan jönnek ezek az álmok? Visszavezethetők mindennnapi életünk történéseire? Ha igen, milyen rendszer van a dologban, ha van egyáltalán?

A fenti és fentiekhez hasonló kérdések megválaszolására és természetesen álmaim publikálására hoztam létre ezt a blogot, ahol remélhetőleg érdekes álmokat fogok megosztani veletek és megpróbálok minél több a témával kapcsolatos dolgot is felsorakoztatni.

Készítsétek kispárnáitokat,

Álmokra fel! András

2 komment

Címkék: bemutatkozás alvás éjszaka álom álmok álmodik